igor rakočević

Igor Rakočević vodio je BJJ trening

Igor Rakočević posetio je našu Jiu-Jitsu akademiju. Imali smo veliku čast da trening povede legenda Srpskog sporta. Mnogi ne znaju da pored košarke Igor ima još Jednu veliku strast. To je upravo Brazilski Jiu-Jitsu(BJJ).

Igor nije samo obožavalac naše veštine, već i neko ko se posvećuje izučavanju i treniranju iste. Svoj borilački duh, koji se mogao videti na košarkaškom terenu, preneo je i na tatami. Dugogodišnjim aktivnim treniranjem, kao i dokazivanjem u borbama na treninzima i takmičenjima zaradio je veliko poštovanje i u krugovima ljubitelja borenja. On je nosilac ljubičastog BJJ pojasa i poznat je kao odličan tehničar.

Prijatelj našeg sporta i kluba Igor nam je nesebično pokazao pregršt svojih omiljenih tehnika. Neke od njih su zahtevale veliku brzinu i agilnost, delujući impresivno i atraktivno. Sa druge strane, nisu izostavljeni zahvati koji se smatraju repertoarom stare škole, i koji se baziraju na raspoređivanju maksimalne težine i pritiska na određene tačke tela protivnika. Dobro smo se zagrejali jel smo znali da će tehnike koje je Igor prezentovao biti brze, efikasne i opasne. U prvom delu pokazao je nekoliko načina za savladavanje protivnika iz donje pozicije, odnosno kada se on nalazi iznad nas. Dok je kasnije objašnjeno kako iz dominantne pozicije održati kontrolu i privesti borbu kraju uz pomoć prefinjene tehnike završnice. Kao pravi majstor igor je sa lakoćom demonstrirao svoje pokrete. Pored toga, zajedno sa glavnim instruktorom Žarkom postarao se da svi uspešno ponove i uvežbaju zadato. Osiguravajući tako da svi savladaju pokazano. Sparinzi su kao i uvek bili sastavni deo treninga.

Studenti nisu krili zadovoljstvo prikazanim formama tela i brzim tehnikama kontrole i završnice. Svaki sekund dvočasovnog treninga sa Igorem prošao je u odličnom raspoloženju, uz puno ovacija, aplauza i osmeha. Važno je da je pored zabave, naučeno mnogo toga korisnog. Ovaj događaj, demonstracije tehnika i deo atmosfere dočaraće vam kratak video pregled.

Igor Rakočević će uvek biti naš drag gost. Verujemo da su svi bili zadovoljni ovim sjajnim treningom. Očekujemo reprizu :)