Žarko Vasilijević – Instruktor

instruktor

O instruktoru

Žarko Vasilijević nosilac je majstorskog crnog pojasa. Trenira Brazilski Jiu-Jitsu od 2008 godine. Učenik je proslavljenog trenera Jovana Žerjala. Aktuelni je reprezentativac u rvanju u disciplini grappling.

Od početka se uspešno takmiči i već 2009. godine donosi 4 značajne medalje svom klubu. Predstavljao je klub i zemju na Evropskom prvenstvu u Lisabonu 2010. godine.

Prvak Srbije postaje 2012. osvajanjem državnog prvenstva u greplingu, koji je organizovao Rvački Savez Srbije.

Takođe, 2013. godine postaje šampion osvajanjem otvorenog Srpskog prvenstva u organizaciji BJJ Saveza Srbije. Medalja sa ovog prvenstva mu je ujedno i najdraža, jer je tada kao nosilac ljubičastog pojasa u finalu savladao svetskog prvaka i nosioca crnog pojasa Grka Hermesa Dimitropoulosa polugom noge „Žarlok“.

Žarko Vasilijević - Prvenstvo

Pored mnogobrojnih prvenstava na kojima se borio Žarko Vasilijević kao svoj uspeh, a po mišljenju mnogih i značajan doprinos veštini, ističe potpuno nov zahvat poluge na nozi koji je osmislio. Do tehnike je došao intuitivno, promatrajući mnogobrojne varijacije osnovnih verzija nožnih poluga. Nakon česte primene ove poluge na turnirima, u kojima je puno dokazanih boraca nenadano bilo primorano na predaju, njegovi saborci iz kluba tehniku su krstili „Žarlok“.

Uvek ima motiv za dalje usavršavanje u sportu. Džijudžica je njegova najveća životna strast. Planira da borenjem pruži primer učenicima, i podučava ih dok god mu telo dozvoljava (čak i malo duže od toga :D). Pored samih tehnika, sa šireg aspekta veštine, studentima želi da prenese puno toga što će svakome od njih pomoći.

Najbitnije od svega je neagresivan, ali borilački životni stav. Kroz borenje džijudžica nas uči da, bez obzira na težinu situacije, uvek treba istrajati. Uprošćeno rečeno, nema predaje!

Opšte o klubu

Nakon uspešnog niza godina izučavanja veštine i takmičenja otvorio je sopstvenu akademiju. Ideja je bila da se ljudima koji žele da se bave džijudžicom, kao takmičarskim sportom ili veštinom samoodbrane, pruže najbolji uslovi za treniranje. Ljudi koji žele da se bave džijudžicom zaslužuju kvalitetan trening, u lepom i čistom prostoru, na dobroj lokaciji u Beogradu.

Naziv akademije je „Žarlok“, koju je dobila po istoimenoj tehnici poluge na nožnom članku.

U klub su dobrodošli svi koji žele da treniraju. Neovisno od pola, uzrasta i nivoa znanja(rekreativno ili takmičarski).